Missie & Visie

Op de Copernicus leer je veel meer dan alleen de standaard schoolvakken. In de onderbouw kies je voor de sport- of de Copernicus-klas. In de sportklas krijg je, het hele jaar door, extra sportlessen en -activiteiten. In de Copernicus-klas kies je tijdens plus-uren elke periode voor een ander keuzevak. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Chinees, drama, programmeren, dans of high school English.

TWEE- DRIE JARIGE BRUGPERIODE

Op de Copernicus duurt de brugperiode twee jaar voor de mavo/havo en voor de havo/vwo kan deze zelfs drie jaar duren. In de combinatiebrugklassen word je beoordeeld op beide niveaus. Pas na het tweede of derde jaar maak je de keuze op welk niveau je door gaat naar de bovenbouw. Je krijgt zo de tijd om te wennen aan de middelbare school en ontwikkelt jezelf in je eigen tempo. We geven extra hulp of meer aandacht als we merken dat je daaraan behoefte hebt.

GOEDE ONDERSTEUNING: LEREN LEREN

Op de Copernicus krijg je vanaf de eerste dag goede ondersteuning. Je mentor leert je, met onze eigen methode ‘leren LEREN’, hoe je het beste je schoolwerk kunt aanpakken. Elke leerling krijgt een eigen Copernicus-agenda. We bieden veel structuur in de onderbouw, zodat je steeds zelfstandiger kunt plannen en leren.

THEORIE ÉN PRAKTIJK

Mavo, havo en vwo zijn theoretische opleidingen, maar bij ons leer je niet alleen uit boeken, ook door te doen! Op de Copernicus hebben we veel praktische vakken, waar je vaardigheden leert op het gebied van ICT, samenwerken, onderzoeken en proefjes doen. In de bovenbouw mavo en havo kun je zelfs examen doen in een praktijkvak. Wel zo afwisselend!

BIJZONDERHEDEN

  • Twee- drie jarige brugperiode met combinatieklassen
  • Copernicus-klassen voor nieuwsgierigen
  • Sportklassen voor sportievelingen
  • Begeleiding op maat
  • Uitstekende ondersteuning bij het leren LEREN
  • Bijzondere examenvakken: Chinees (vwo), textiele vormgeving (havo en vwo), muziek(mavo) en praktijkvakken