Sportklas

De Copernicus is een Sportaccentschool en daarmee een ideale school voor leerlingen die sportfanaat zijn. Per week ben je heel veel met sport en bewegen bezig en je kunt zelfs eindexamen doen in een sportvak. Je leert ook alles over sportiviteit: elkaar helpen en stimuleren, winst vieren en verlies verwerken, anderen en jezelf eerlijk beoordelen.

In de Sportaccentklas sport je in de hele brugklasperiode zes uur per week, zonder extra uren op je lesrooster. In die zes uur probeer je allerlei nieuwe sporten uit. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen, zwemmen of skiën. Bovendien bezoek je sportwedstrijden en toernooien en krijg je clinics aangeboden. Bij een clinic word je begeleid door een speciale trainer. Dit kan een topbasketballer zijn of een volleybalcoach.

Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen, als je maar van lekker sporten houdt. Voor de deelname aan de Sportaccentklas is wel een intake nodig. Daarvoor word je uitgenodigd als je je aanmeldt via ons aanmeldformulier voor het nieuwe schooljaar.

Bezoek tijdens de open dagen de speciale presentaties. Je komt veel te weten en kunt al je vragen stellen.