Copernicus leerlingen fietsen 150 km voor het goede doel

Algemeen nieuws

Havo 4 en VWO 4 van de Copernicus SG in Hoorn hebben een fietstocht van 150 kilometer gereden om geld op te halen voor een goed doel. Hier is acht weken lang hard voor getraind. Dit deden ze voor het vak BSM ( Bewegen, Sport en Maatschappij).
Het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, gaat naar “De Vlindertuin” in Hoorn, onderdeel van zorginstelling Esdégé-Reigersdaal. Dit is een instelling waar mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking wonen. Deze bewoners leven al 16 jaar op de boerderij en het wordt het tijd om “De Vlindertuin” weer eens wat op te knappen en op te fleuren zodat de bewoners weer optimaal kunnen genieten van “hun boerderij”.
De fietstocht werd gereden op 29 juni in de kop van Noord-Holland. De weersomstandigheden waren niet al te best, met onderweg veel regen, maar deze toppers reden de fietstocht helemaal uit! Met het geld gaan ze een tuinset kopen met een schommel. Er werd totaal euro 3000 bij elkaar gefietst, een prachtig bedrag!! De Copernicus sponsorde natuurlijk zelf ook met een bedrag van euro 500 uit het Copernicusfonds.